Ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας "Ελλάδα Παντού" στο Βέλγιο – Βρυξέλλες

Ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας "Ελλάδα Παντού" στο Βέλγιο – Βρυξέλλες Κύριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Ελλάδα Παντού» στις Βρυξέλλες, στο New Europe Studios την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Yπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Φωτογραφίες facebook

Στην ημερίδα συμμετείχαν φορείς, επιχειρηματίες, ιδιώτες και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα για το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» αλλά και για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το όραμα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» να αποτελέσει το ομώνυμο φεστιβάλ, μια ουσιαστική προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων της Ελληνικής Διασποράς, με απώτερο σκοπό την παραγωγή οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αξίας και υπεραξίας με κοινωνικά οφέλη, και δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έγινε αποδεκτό απο την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Μετά το κλείσιμο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε γεύμα δικτύωσης, και ήδη άρχισαν να στήνονται οι πρώτες ιδέες και τα συνεργατικά σχέδια, ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Βέλγιο εντός των επομένων 18 μηνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν ως εξής:

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του πρόεδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» κ. Θωμά Σοπιλίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τους:

ΧΟΡΗΓΟΥΣ

• HellenicPROM / Ελλάδα Κωνσταντίνος και Χριστίνα Χαλμούκη Ελλάδα http://www.hellenicprom.gr/
• «Ήταν ένα μικρό καράβι» ASBL / Βέλγιο Δάφνη Τελειώνη http://www.itanenamikrokaravi.be/

ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ

• New Europe Studios http://www.neweuropestudios.com/
• "A Discovering Network asbl" μη κερδοσκοπική ένωση http://www.adiscoveringnetwork.eu/
• Artichoke Design Γαβρίλος Μποζιονέλος Γραφίστας http://artichoke.gr/

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

• Newsville.be http://newsville.be/
• Global Systain http://globalsustain.org/en
• Περιοδικό "Drachme" http://www.drachme.com/
• Εφημερίδα/ Πόρταλ Ελληνική Γνώμη http://www.elliniki-gnomi.eu/
• Πόρταλ "Καινοτομία" htp://www.greekinnovation.eu/
• Έκδοση Terra Greca http://www.jopa-drachme.com/unsere-projekte/
• Ομογενενειακά νέα http://tinyurl.com/kzfpngh
• Radio Plus Dj http://radioplusdj.com/
• Περιοδικό Ταυτότητα

Αναφέρθηκε επίσης πως η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, κ. Παντελής Γκάσιος, ο οποίος απηύθυνε το χαιρετισμό του Πρέσβη κ. Χαλαστάνη, και επισήμανε την ύπαρξη μιας δυναμικής ελληνικής ομογένειας στο Βέλγιο η οποία δραστηριοποιείται με κάθε ευκαιρία, για να προβάλει την Ελλάδα.

Έπειτα ακολούθησαν ομιλίες και συγκεκριμένα πήραν το λόγο με την παρακάτω σειρά:


• Ο κ. Χρήστος Μπεζιρτζόγλου, ο οποίος μίλησε για την «Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

• Ο κ. Julian Memetaj, εκπρόσωπος της Global Sustain, με θέμα : « Κοινωνική και Περιβαλλοντική Επιχειρηματικότητα: αντίδραση στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική κρίση»

• Σε σύνδεση με την Ιρλανδία η κα Θωμαή Κακούλη-Duarte, καθηγήτρια Βιοεπιστημών και Βιοτεχνολογίας , έκανε μια «Σύντομη ιστορική αναδρομή της ΚΟΙΝΣΕΠ Ελλάδα Παντού»

• Εκτάκτως πήρε το λόγο ο κ. Απόστολος Ιωακειμίδης , στέλεχος της Ευρωπαϊκής επιτροπής και Προεδρεύων του Social Business Initiative , ο οποίος μίλησε σχετικά με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

• Σε σύνδεση με την Κοπεγχάγη, ο κ. Κωνσταντίνος Καραντινινής, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Αγροτικών Επιστημών της Ουψάλας, Σουηδίας και του Ινστιτούτου Τροφίμων και Οικονομικών Πόρων του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης, παρουσίασε το θέμα «Συνεργατισμός και Κοινωνικό Κεφάλαιο»

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι χορηγοί, όπου παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και συγκεκριμένα:


• Ο κ. Κωνσταντίνος Χαλμούκης και η κα Χριστίνα Χαλμούκη από την Ελλάδα που παρουσίασαν την «Hellenic Prom»
• Η κα Δάφνη Τελειώνη από το Βέλγιο που παρουσίασε το «Ήταν ένα μικρό καράβι» ASBL

Έπειτα οι κυρίες Θίσβη Εκμετσόγλου και Στέλλα Δαδαμόγια παρουσίασαν την «Κοινωνική και Επιχειρηματική Δικτύωση στο Βέλγιο μέσα από τις δράσεις του A Discovering Network asbl»

Ολοκληρώνοντας την ημερίδα, ο κ. Θωμάς Σοπιλίδης, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» έκανε την παρουσίαση του Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού".

Τέλος απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, διευθυντής του New Europe Studios. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα όπου ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Η ημερίδα μεταδόθηκε σε live streaming για όσους δεν μπορούσαν να παρευρεθούν ή βρίσκονταν εκτός Βελγίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες εδώ:


1. Όλη η ημερίδα https://www.youtube.com/watch?v=lLmA3cJZc9Q
2. Έναρξη Ημερίδας, Χαιρετισμός Θωμά Σοπιλίδη /Πρόεδρος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» http://tinyurl.com/kwrmt3y
3. Θωμάς Σοπιλίδης / Παρουσίαση φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού » http://tinyurl.com/lotpapw
4. Χαιρετισμός εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Παντελής Γκάσιος ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α΄ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων http://tinyurl.com/p4v9t8s
5. Χρήστος Μπεζιρτζόγλου "Ευρωπαϊκή επιτροπή και κοινωνική επιχειρηματικότητα" http://tinyurl.com/le2dput
6. Julian A. Memetaj Global Sustain Director, Βέλγιο
«Κοινωνική και περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα: αντίδραση στην ευρωπαική και ελληνική κρίση» http://tinyurl.com/nx2kken
7. Σε ζωντανή σύνδεση με Ιρλανδία Δρ. Θωμαή Κακούλη - Duarte Καθηγήτρια Βιοεπιστημών και Βιοτεχνολογίας, Μέλος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» /
Σύντομη ιστορική αναδρομή «Ελλάδα Παντού» http://tinyurl.com/n5nokkj
8. Απόστολος Ιωακειμίδης, Στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Προεδρεύων της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα http://tinyurl.com/oyuhojj (έκτακτη συμμετοχή)

9. Σε ζωντανή σύνδεση με την Κοπεγχάγη, ο κ. Κωνσταντίνος Καραντινινής, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Αγροτικών Επιστημών της Ουψάλας, Σουηδίας και του Ινστιτούτου Τροφίμων και Οικονομικών Πόρων του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης,
Ομιλία με θέμα: «Συνεργατισμός και Κοινωνικό Κεφάλαιο» http://tinyurl.com/lb7qzyz
10. Κωνσταντίνος και Χριστίνα Χαλμούκη / HellenicPROM / Ελλάδα (Ομιλία Χορηγού) http://tinyurl.com/kcu68m4
11. Δάφνη Τελειώνη «Ήταν ένα μικρό καράβι» ASBL / Βέλγιο (Ομιλία Χορηγού) http://tinyurl.com/pgjoxa8
12. Θίσβη Εκμεκτζόγλου, Στέλλα Δαδαμόγια «A Discovering Network» "Κοινωνική και Επιχειρηματική Δικτύωση στο Βέλγιο μέσα από τις δράσεις του "A Discovering Network asbl" μη κερδοσκοπική ένωση http://tinyurl.com/pwegjuu
Ευχαριστούμε όσους παρακολούθησαν την ημερίδα δια ζώσης και μέσω διαδικτύου, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Βέλγιο για να πραγματοποιήσουμε το κοινό όραμά μας:

Να φτάσει η Ελλάδα Παντού!

 

Διαβάστηκε 3408 φορές Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %08 %461 %2016 %12:%Δεκ

Έκθεση εικόνων

Χορηγοί Επικοινωνίας

03 het podium.png06 omogeneiaka nea.jpg07 Alpha fm.jpg10 Elliniki Gnomi.png09 pindakaas.jpg04 logo-radio-paris.png01 anadeikse to.jpg08 newsville.jpg02 www.galaxias.com.au_logo.jpg05 Epirus World.jpg